Deputatii au doptat initiativa prin care prescolarii vor studia numai in limba romana

Initiativa Partidului Conservator prin care prescolarii vor studia numai in limba romana a fost adoptata de Camera Deputatilor. Propunerea legislativa a PC prevede ca in unitatile de prescolari din institutiile publice sa se studieze numai in limba romana.
Conform aceleiasi initiative de modificare a Legii invatamantului, in cazul unui numar mai mare de zece prescolari sau elevi, organizati in unitati de invatamant fara personalitate juridica, cu acordul Ministerului Educatiei, cursurile se pot organiza in localitatea de resedinta a copiilor, prin deplasarea personalului didactic din unitatile prescolare sau scolare cu personalitate juridica.

Conservatorii au explicat ca satele romanesti au inceput sa se depopuleze din cauza faptului ca multe gradinite si scoli s-au desfiintat sau sunt pe cale de a se desfiinta. Acest lucru se intampla din cauza unei prevederi din Legea invatamantului care impune un numar minim de prescolari sau elevi ca institutiile de invatamant sa poata functiona.

Proiectul de lege a fost semnat de Daniela Popa, Codrut Seres, Sabin Cutas, Marius
Marinescu, Gavrila Vasilescu, Radu Terinte, Lia Ardelean, Constantin Faina, Corneliu Ciontu, Ioan Tundrea, Ionica Popescu si Bogdan Ciuca.