Profesorii ploiesteni beneficiaza de tichete-cadou de Paste

Consilierii locali au votat un proiect de hotarare prin care au decis atribuirea a zece tichete-cadou pentru personalul didactic din invatamantul preuniversitar din Ploiesti.
Consilierul local Elena Trican l-a acuzat pe primarul Emil Calota ca “a substituit proiectul depus la inceputul acestei luni referitor la tichetele-cadou si l-a inlocuit cu altul similar sub semnatura altor initiatori”.

Proiectul initial, depus in data de 2 aprilie de Elena Trican la solicitarea Sindicatului Scolar Prahova, conform hotararii Comisiei Paritare incheiate intre Sindicat si Inspectoratul Scolar Prahova, prevedea acordarea a zece tichete-cadou personalului didactic si nedidactic din invatamantul preuniversitar din Ploiesti. Valoarea nominala a unui tichet cadou era de 50 lei.

Consilierul local sustine ca prin furtul proiectului initial s-a incercat diminuarea numarului de tichete pentru cadrele didactice. “Consider ca gestul primarului Calota este o grava incalcare a drepturilor unui consilier local”, a adaugat Elena Trican.

Primarul Emil Calota a declarat, in sedinta Consiliului Local Ploiesti, ca au existat mai multe propuneri referitoare la tichetele-cadou, iar Hotararea de CL a fost elaborata in baza tuturor propunerilor primite din partea consilierilor si de aceea la initiatori sunt trecuti toti cei 27, inclusiv Elena Trican.

Dupa aprobarea proiectului, Gheorghe Giurumescu, liderul FSLI Prahova, a multumit consilierilor si a solicitat ca valoarea tichetelor sa fie inclusa in bugetul pe anul viitor pentru a nu mai fi nevoie ca sindicatele sa solicite in fiecare an aprobarea acestora, iar in lista beneficiarilor sa fie introduse si cele aproximativ 30 de cadre didactice care isi desfasoara activitatea in Inspectoratul Scolar Prahova.