Program national de dezvoltare a competentelor de evaluare ale profesorilor

Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului deruleaza din luna mai un program national de dezvoltare a competentelor de evaluare ale cadrelor didactice, destinat personalului din invatamantul preuniversitar, a declarat Cristian Mirescu, director in MECT.
Potrivit lui Mirescu, programul este unul de perfectionare, avand un modul mediu de 60 de ore, cu 15 credite transferabile. “Scopul programului este de optimizare a activitatii cadrelor didactice la valoarea tezelor cu subiect unic si a lucrarilor sustinute de absolventii de liceu la examenul de bacalaureat. Activitatile de formare cuprinse in acest program national au o structura bazata pe alternanta dintre teoretic si practic aplicativ, incluzand zece activitati teoretice si zece activitati practic aplicative” – a explicat directorul MECT.

Cristian Mirescu a mentionat ca prima etapa a programului s-a desfasurat in perioada 9-11 mai. A doua etapa a programului va incepe pe 16 mai si se va finaliza in 6 iunie cu evaluarea portofoliului elaborat de participantii la curs.

Programul se desfasoara in opt centre de formare ale caselor corpului didactic din Bucuresti si din tara (Braila, Iasi, Bacau, Dolj, Arad, Cluj, Sibiu). La prima etapa a stadiului de formare participa aproximativ 500 de cursanti din toate judetele tarii, a spus Mirescu, adaugand ca programul finantat de minister se va incheia in 2009-2010.

Mirescu a tinut sa precizeze ca la acest program de formare pot participa toate categoriile de cadre didactice, indiferent daca este vorba de titulari sau suplinitori.