Prime de vacanta si tichete cadou pentru profesori din sectorul 1

Consiliul local al sectorului 1 a aprobat hotararea prin care profesorii vor primi tichete cadou si prima de vacanta, de la bugetul local.
Conform unui protocol incheiat intre Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Consiliul local al sectorului 1, salariatii din invatamantul preuniversitar primesc, din fondurile bugetului local, tichete cadou si prime de vacanta.

Potrivit aceluiasi protocol, valoarea tichetului este de 50 de lei, iar numarul acestora acordate fiecarui salariat este de sapte tichete/eveniment, iar evenimentele pentru care se acorda sunt ziua inceperii anului scolar, 5 octombrie – Ziua Internationala a Educatiei, 1 Decembrie, Craciun, Paste, 1 Martie, 8 Martie, zi de nastere, 1 Mai si 5 iunie – Ziua Nationala a Educatiei.

”Intrucat in bugetul sectorului 1 sunt disponibile resurse financiare pentru acordarea primelor de vacanta si a tichetelor cadou, consideram ca este o masura benefica si meritata de cadrele didactice si ceilalti salariati implicati in procesul instructiv-educativ”, precizeaza primarul sectorului 1, Andrei Chiliman.