224 de studenti de la Universitatea “Dunarea de Jos” Galati au locuri gratuite in tabere

Universitatea “Dunarea de Jos” Galati pune la dispozitia studentilor, in perioada 14 iulie-1 septembrie, 224 de locuri in tabere de odihna, la munte si la mare, repartizate prin Decizia nr. 5/27.05.2008 de catre Agentia pentru Sprijinirea Studentilor din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
Dintre cele 224 de locuri, 90 sunt la Costinesti (in hotelurile Iunona, Corsa, Regal) si 134 la munte, in statiunile Voineasa (50), Covasna (21), Zarnesti (10), Sinaia (27), Paraul Rece (18) si Predeal (8).

Studentii care doresc un bilet gratuit intr-una din taberele de odihna repartizate Universitatii Dunarea de Jos Galati trebuie sa depuna cererea la secretariatul facultatii, pana cel mai tarziu 11 iunie. Dupa cum informeaza Luiza Serbanescu, purtator de cuvant al Universitatii “Dunarea de Jos” Galati, o comisie alcatuita din prodecanul facultatii si reprezentanti ai studentilor va analiza cererile depuse si va stabili, pana la data de 13 iunie, studentii care vor beneficia de bilete gratuite de tabara, precum si lista de rezerve. Beneficiarii de locuri in tabere isi vor putea ridica biletele pe 16 si 17 iunie, pe baza carnetului de student vizat la zi si a actului de identitate.
Atribuirea biletelor de tabara se va realiza in functie de urmatoarele criterii generale: studentul trebuie sa fie integralist, sa aiba rezultate foarte bune la invatatura, sa fi inregistrat performante in activitatea de cercetare si in aria extracurriculara. De asemenea, au prioritate studentii orfani de ambii parinti, cei proveniti din casele de copii sau din plasament familial, studentii care activeaza in cadrul Caselor de Cultura ale Studentilor sau in alte organizatii studentesti.

Cele 224 de locuri sunt repartizate in 7 serii a cate 7 zile. In prima serie vor pleca 13 studenti la mare si 20 de studenti la munte.

Repartizarea pe facultati a locurilor in taberele studentesti de odihna pentru vara 2008 s-a realizat in functie de numarul studentilor la cursuri de zi inmatriculati pe locurile finantate de la bugetul de stat al fiecarei facultati. Astfel, cel mai mare numar de bilete il are Facultatea de Mecanica (12 la mare si 18 la munte), urmeaza, in top, Facultatea de Stiinta si Ingineria Alimentelor (11 la mare si 16 la munte), Facultatea de Stiinte Economice (10 la mare si 15 la munte).