Comisia ARACIS a fost invitata din nou la Universitatea Oradea

Senatul Universitatii din Oradea a decis sa invite comisia Agentiei Romane pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ARACIS) pentru verificarea oficiala in
vederea modificarii calificativului primit anul trecut de “grad de incredere limitat” in “grad de incredere ridicat”.
Rectorul universitatii, Cornel Antal, a declarat ca senatul a hotarat sa invite pentru luna noiembrie reprezentantii ARACIS la Oradea pentru a verifica noile conditii din institutia de invatamant superior. Pana la acea data, conducerea universitatii doreste sa puna in functiune cele doua camine noi si noua biblioteca, pe langa alte masuri asumate in planul de actiuni.

In urma cu doua luni, comisia ARACIS a efectuat o verificare preliminara la Universitatea din Oradea, pentru a constata in ce masura au fost realizate sarcinile asumate in planul de actiuni. Rezultatul constatat in raportul ARACIS a fost foarte bun, dar pentru schimbarea calificativului primit anul trecut trebuie chemata comisia sa verifice din nou institutional toate aspectele.

Universitatea din Oradea a primit calificativul “grad de incredere limitat” ca urmare a inscrierii intr-un program-pilot, alaturi de alte noua universitati din tara, prin care se dorea verificarea calitatii in invatamantul superior din Romania. Calificativul a determinat conducerea institutiei sa adopte un plan de actiuni pentru remedierea deficientelor constatate de evaluatori.