In judetul Covasna se vor construi cinci campusuri scolare

Ministrul Educatiei si Cercetarii, Cristian Adomnitei, a declarat, la Sfantu gheorghe, ca in judetul Covasna se vor construi cinci campusuri scolare, care vor contribui semnificativ la scaderea abandonului scolar.
Adomnitei a precizat ca numarul campusurilor prevazute a se ridica in judet a fost suplimentat de la patru la cinci, prin urmare pe langa cele de la Sfantu Gheorghe, Targu Secuiesc, Baraolt si Ilieni, se va construi unul si in orasul Intorsura Buzaului.

Ministrul Educatiei e de parere ca aceste campusuri, care vor asigura cazare si masa pentru elevi, vor reduce in mod semnificativ abandonul scolar. El a mai spus ca elevii care provin din familii cu venituri modeste vor fi sprijiniti prin programul “Bani de liceu” sa termine invatamantul obligatoriu, sa urmeze liceul si sa mearga la facultate.

Cristian Adomnitei s-a aratat multumit de modul in care decurg lucrarile la campusul scolar din Sfantu Gheorghe, pe care l-a vizitat, si unde s-au investit pana in prezent 2,5 milioane de lei, iar pana la finalizare se vor mai cheltui inca 1,2 milioane. Campusul, care va avea clase mixte romane si maghiare, va dispune de cantina, sala de
festivitati, ateliere, internat, locuinte de serviciu pentru dascali si o sala de sport.

In urma vizitei efectuate la Colegiul National “Mihai Viteazul” din Sfantu Gheorghe, ministrul a constatat ca internatul necesita lucrari de reabilitare si a promis ca va aloca o parte din cele 3,7 milioane de lei necesare pentru ca lucrarile sa inceapa in aceasta vara. Totodata, a mentionat ca va trebui refacuta si sala de festivitati, care impreuna cu internatul vor putea aduce venituri proprii acestei unitati de invatamant.

Referindu-se la Colegiul “Szekely Miko” din Sfantu Gheorghe, o scoala cu predare exclusiv in limba maghiara, ministrul Educatiei a precizat ca imobilul va fi reabilitat prin Programul Operational Regional, dupa semnarea unui contract de comodat pe 12 ani cu Biserica Reformata, care a redobandit dreptul de proprietate asupra cladirii.