Fundatia “Dinu Patriciu” va infiinta o universitate

Directorul general al Fundatiei “Dinu Patriciu”, Tincuta Baltag, a anuntat ca, in urmatorii doi-trei ani, fundatia va infiinta o universitate cu specializare studii de arte, economie si stiinte politice, precum si studii de specializare postuniversitare.
Tincuta Baltag a adaugat ca, deocamdata, se lucreaza la business-planul viitoarei
universitati, unde vor fi adusi profesori de prestigiu din strainatate. “Scopul este acela de a dezvolta o universitate cu programe complexe de pregatire, atat universitare, cat si postuniversitare”, a spus Tincuta Baltag.

Patrimoniul universitatii va fi constituit prin donatii ale Fundatiei “Dinu Patriciu”, iar pentru infiintarea acesteia se vor aloca 70-75 milioane de dolari.

De asemenea, cu incepere din septembrie, 5.000 de elevi de liceu si 500 de
studenti din toata tara, foarte buni la invatatura, dar cu situatie materiala modesta, vor beneficia de burse de studii oferite de Fundatia “Dinu Patriciu”. Tincuta Baltag a declarat ca, din cele aproape 21.000 de dosare primite, 17.300 au fost validate pentru acordarea burselor in cadrul Programului “Inventeaza-ti viitorul”. Rezultatele concursului urmeaza a fi publicate in data de 18 iulie.

Ea a mentionat ca beneficiarii burselor care vor lipsi nemotivat de la scoala sau vor obtine medii generale sub cea mentionata risca sa piarda acest drept. Elevii de liceu bursieri vor primi cate 200 de lei pe luna pe durata intregului an scolar, iar studentii vor beneficia de burse in valoare de 300 de lei pe luna, cu posibilitatea prelungirii pentru anii scolari urmatori, in masura in care bursierii dovedesc ca isi mentin sau isi imbunatatesc rezultatele. Bugetul total acordat acestui program pentru elevi este de noua milioane lei, iar pentru studenti de 1.350.000 de dolari.

Tincuta Baltag s-a referit si la un al doilea program, intitulat “Orizonturi deschise”, ce vine in intampinarea a 100 de tineri care urmeaza programe de master sau doctorat in universitati prestigioase din lume. Valoarea unei astfel de burse este de 15.000 dolari pe an.