Tariceanu anunta ca 435.000 de elevi de clasa a IX-a si a X-a vor primi calculatoare

Guvernul a decis, in sedinta de pe 24 iunie, alocarea fondurilor necesare pentru ca fiecare elev de clasa a IX-a si a X-a sa aiba, pana la toamna, un calculator pe banca de scoala, a anuntat premierul Calin Popescu-Tariceanu.
Guvernul a alocat fonduri pentru achizitionarea de calculatoare pentru toti elevii claselor a IX-a si a X-a din invatamantul liceal si profesional de stat incepand cu anul scolar 2008-2009. Beneficiari ai acestei masuri vor fi aproximativ 435.000 de elevi, 215.000 din clasa a IX-a si 220.000 din clasa a X-a, care vor primi computerele in aceasta toamna.

“Cred ca e esential ca tinerii sa fie pregatiti pentru a face fata cerintelor actualei societati informationale. Mi se pare vital sa le largim orizontul de cunoastere”, a afirmat premierul Tariceanu.

Calculatoarele pentru elevi vor fi dotate cu un software pentru operare, precum si cu unul educational pentru principalele materii din programa scolara. “Programul va continua si in anii urmatori, in asa fel incat sa cuprinda un numar cat mai mare
de elevi”
, a spus primul-ministru.