Cadrele didactice din Vaslui au pichetat Prefectura

Peste o suta de cadre didactice din Vaslui, Barlad si Husi au protestat, pe 25 iunie, timp de doua ore in fata Prefecturii Vaslui. Dascalii sunt nemultumiti din cauza faptului ca nu primesc ajutor de deces, conform Legii privind Statutul personalului didactic.
“Cei de la Casa judeteana de Pensii aplica Legea 19/2001 (a pensiilor – n.r.) si cand acorda ajutoare de deces urmasilor cadrelor didactice, in conditiile in care ar trebui sa aplice prevederile Legii Statului personalului didactic. Legea 19/2001 prevede acordarea unui ajutor de 1.300 lei, iar daca s-ar pune in aplicare Legea privind Statutul personalului didactic acest sprijin ar putea ajunge pana la 8.000 lei. Este o diferenta mare pe care statul, este limpede, nu vrea sa o plateasca”, a declarat Gelu Munteanu, vicepresedintele Uniunii Sindicale “Didactica” Vaslui.

Acesta sustine ca urmasii mai multor cadre didactice din tara, dar si din Vaslui si-au castigat in instanta dreptul de a primi ajutorul de deces, conform Legii Statutului personalului didactic.

De cealalta parte, presedintele Casei Judetene de Pensii, Emil Banceanu, sustine ca nemultumirea cadrelor didactice este nejustificata. El i-a sfatuit pe cei nemultumiti sa se adreseze justitiei.

Cadrele didactice au decis sa nu continue protestele in zilele ce vor urma. Profesorii au anuntat ca vor picheta Prefectura Vaslui la inceputul anului scolar 2008/2009, in
cazul in care problemele lor nu vor fi rezolvate.