Membrii FEN vor decide actiunile de protest din toamna

Federatia Educatiei Nationale va realiza pe perioada vacantei de vara un sondaj printre angajatii din invatamant pentru a vedea care sunt doleantele membrilor de sindicat pe termen scurt si mediu.
Informatiile primite de la cei chestionati vor fi folosite in cadrul viitoarelor negocieri salariale dar si in cadrul discutiilor privind proiectul de lege a salarizarii personalului din invatamant sau personalului bugetar.

“Dorim sa aflam parerea lor despre actuala situatie din invatamant. Ne referim la sistemul de salarizare, la conditiile de munca si nu in ultimul rand la legislatia actuala si viitoare. In functie de rezultatul sondajului, vom decide in cadrul consiliului national si modul in care vom protesta daca majorarea propusa in Parlament de circa 50% nu se va aplica incepand cu 1 octombrie. Am decis sa facem acest sondaj din cauza ca foarte multi angajati ne-au trimis mesaje prin care ne cer sa redeschidem conflictul de munca si sa blocam inceperea anului scolar si a celui universitar”, a declarat Catalin Croitoru, presedintele FEN.

Rezultatele finale ale sondajului le vom avea la inceputul lunii septembrie urmand ca in functie de rezultate, in cadrul consiliului national, sa se stabileasca strategia pentru perioada imediat urmatoare.