Parteneriat romano-ucrainean pe teme de invatamant

La sfarsitul saptamanii trecute, Casa Corpului Didactic Satu Mare a gazduit un simpozion romano-ucrainean avand ca tema proiectul “Promovarea si dezvoltarea cunostintelor privind UE in contextul invatarii pe parcursul intregii vieti”.
Proiectul a obtinut fonduri nerambursabile in cadrul Programului de Vecinatate Romania-Ucraina 2004-2006. Partenerii proiectului sunt Liga Pro Europa si Liceul nr. 2 din Vylok (Ucraina).

Acest proiect vizeaza dezvoltarea relatiilor si a gandirii europene, schimbul de informatii si valorificarea experientelor dobandite in invatamant, traditiile cultural-artistice comune. Printre invitati s-au numarat Viorel Buda (inspector scolar general), Shimon Yosyp (director al Liceului nr. 2 din Vylok), Vadnay Lajos (director la NoLimits Technologies), Szasz Piroska (director la Casa Corpului Didactic), Geszteredi Andrea (director executiv al Biroului de Consultanta MAGAKOM).

Simpozionul a fost locul potrivit pentru ca profesorii celor doua parti sa poata forma noi legaturi de parteneriat si pentru a li se oferi sansa sa impartaseasca experientele dobandite. Invitatii au vizitat mai multe locatii din judet: Colegiul National “Mihai Eminecu”, Scoala din Micula, Liceul Teoretic Carei si Grupul Scolar Tasnad.