Primaria sectorului 6 sustine ca va rezolva revendicarile profesorilor protestatari

Primele de vacanta pentru profesorii din sectorul 6 vor fi acordate pe 20 iulie, a declarat Cristian Hrituc, consilierul primarului Cristian Poteras, el adaugand ca pentru urmatoarea sedinta a Consiliului Local, s-a prevazut deja rectificarea bugetara necesara.
El a adaugat ca sindicalistii au fost primiti de viceprimarul sectorului 6, Demirel Spiridon, care i-a asigurat ca s-au gasit solutii pentru plata primelor de vacanta.

”S-a prevazut ca in sedinta de Consiliu Local, care va avea loc pe 16 iulie, pe ordinea de zi sa se afle si hotararea privind alocarea sumelor necesare platilor pentru profesori – 106.843 de lei. Plata sumelor aferente va avea loc incepand cu 20 iulie. Contractul colectiv de munca s-a semnat in luna mai, iar Primaria a primit o parte din bani de la Guvern, dar acestia nu erau suficienti. Vom lua o parte din fondul de rulment si o vom folosi pentru plata primelor de vacanta. Este nevoie de o rectificare bugetara care se afla deja pe lista de subiecte ce vor fi luate in discutie in sedinta Consiliului Local al Sectorului 6 din 16 iulie”, a declarat Hrituc.

Aproximativ 100 de sindicalisti din Sindicatul Salariatilor din Invatamant – Bucuresti au pichetat Primaria sectorului 6 protestand in acest fel fata de pasivitatea autoritatilor care nu au asigurat fondurile necesare platii indemnizatiilor de concediu, a primelor de vacanta si a tichetelor cadou aferente zilei de nastere si zilei de 5 iunie pentru personalul din unitatile de invatamant.

Potrivit presedintelui sindicatului, Marius Ovidiu Nistor, actiunea revendicativa reprezinta continuarea scrisorii deschise trimise primarului si celorlalte autoritati locale ale sectorului pe aceasta tema, autoritati care nu a avut nicio reactie oficiala.

Scopul protestului este determinarea autoritatilor sa aloce de urgenta fondurile pentru plata drepturilor aferente concediului personalului din invatamant, a aratat Marius Ovidiu Nistor

Autoritatile din sector au anuntat ca, pe 20 iulie, vor acorda prima de vacanta pentru cadrele didactice, in urma semnarii contractului colectiv de munca, ce prevede acordarea in plus a anumitor drepturi salariale, printre care si prima de vacanta.