Peste 100 de cadre didactice din Alba au primit doar o parte din salariul pe luna septembrie

profesori_invatand.jpgPeste o sută de cadre didactice din Alba, din oraşele Cugir şi comunele Hopârta, Sohodol şi Vidra, nu au primit salariile integral pe luna septembrie, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, liderul Sindicatului Învăţământ Alba, Ioan Stancu.

“Au început să apară primele semne că în lunile următoare vor fi situaţii grave la nivelul judeţului privind plata salariilor”, a atenţionat liderul de sindicat.

Stancu a exemplificat în acest sens cu situaţiile înregistrate la cinci unităţi şcolare din judeţ, unde nu au fost fonduri suficiente pentru acoperirea integrală a salariilor cadrelor didactice. Astfel, la Şcoala nr. 1 din Cugir, angajaţii au primit 60% din salariu, iar cei de la Şcoala nr. 2 Cugir, 70% din retribuţie.


Situaţii asemănătoare se înregistrează şi la două şcoli din Apuseni, în Sohodol şi Vidra, şi la unitatea de învăţământ din Hopârta, de lângă Aiud, a arătat liderul de sindicat Ioan Stancu. De altfel, recent, într-o şedinţă de Colegiu Prefectural, chiar conducerea Inspectoratului Şcolar al Judeţului Alba a arătat că ‘o problemă majoră a sistemului este la ora actuală asigurarea fondurilor pentru plata salariilor în trimestrul IV pentru cadrele care lucrează în învăţământ’.

‘Astfel, numai pentru luna septembrie au fost nominalizate de către DGFP Alba 21 de unităţi şcolare ca având fonduri insuficiente pentru plăţile care se vor face la începutul lunii octombrie, în valoare totală de 431.000 de lei, sumele fiind cuprinse între 2.000 şi 53.000 de lei’, declara, la vremea respectivă, inspectorul şcolar general adjunct Marcel Stan. AGERPRES