Sanctiuni pentru unii profesori vasluieni supraveghetori la bacalaureat

Mai multe cadre didactice din judetul Vaslui au fost sanctionate de conducerea Inspectoratului Scolar Judetean Vaslui deoarece nu au supravegheat atent elevii care sustineau examenul de bacalaureat.
Cei 18 profesori nu vor mai avea dreptul sa faca parte din vreo comisie de evaluare timp de cinci ani, din cauza ca nu au dat dovada de vigilenta si le-au permis unor elevi sa intre cu fituici in salile de examen.

“Elevii care reusisera sa intre la examen cu fituici au fost depistati ulterior de unii membri ai comisiei judetene de evaluare, care au efectuat controale la centrele de examinare. Cu siguranta, acele cadre didactice care au fost prea permisive cu elevii vor mai primi si alte sanctiuni, care urmeaza sa fie stabilite in consiliile de administratie ale unitatilor scolare la care lucreaza”, a declarat prof. Florin Ciurariu, inspector general scolar in cadrul inspectoratului judetean.

La nivelul judetului Vaslui, sase elevi au fost eliminati din examenul de bacalaureat deoarece au fost surprinsi copiind.