Guvernul va sprijini Ambasada Frantei pentru construirea unui nou liceu francez

Guvernul va sprijini Ambasada Frantei la Bucuresti pentru construirea unui nou liceu francez, a declarat prim-ministrul Calin Popescu-Tariceanu, prezent la manifestarile organizate la Bucuresti de Ambasada Republicii Franceze, cu prilejul Zilei Nationale.
“Am placerea sa va anunt, cu acest prilej, domnule ambasador, decizia Guvernului de a sprijini eforturile Ambasadei Frantei pentru constructia noului Liceu francez in Bucuresti. Vom aloca in folosinta gratuita, in acest an, terenul necesar constructiei de catre statul francez a acestui nou liceu”, a aratat premierul Tariceanu.

Surse ministeriale au precizat ca membrii Executivului a luat chiar in sedinta de saptamana trecuta decizia de a aloca un teren in Bucuresti pentru noul liceu francez.

Tariceanu a subliniat ca decizia vine in sensul sprijinirii invatamantului in limba franceza din tara noastra. “Ne gandim la tinerii romani de succes care au studiat in ultimii 18 ani in Franta prin generozitatea statului francez pentru ca apoi sa remodeleze in Romania cariera profesionala a mii de studenti. Succesul lor este un indemn pentru tinerii de astazi de a descoperi meritele limbii si culturii franceze. Nu intamplator, jumatate din elevii nostri studiaza limba franceza ca limba straina. Dezvoltam an de an departamentele de studii universitare tehnice in limba franceza. Suntem nu doar beneficiari dar si contributori importanti la promovarea educatiei francofone in alte tari, prin bursele Eugen Ionescu pe care Romania le finanteaza. Programele R.F.I. din Romania sunt foarte apreciate de tineri si 32 de judete au liceele bilingve pentru limba franceza, confirmand interesul pentru proiectele Francofoniei”, a afirmat seful Executivului.