Reparatiile scolilor oradene sunt in impas

Cincizeci si opt de unitati scolare sunt acum in reparatii curente in municipiul Oradea. Fondurile sunt, insa, insuficiente, autoritatile locale hotarand ca, in cazul in care in termen de o saptamana nu ar sosi banii de la Guvern, sa aloce din bugetul primariei sumele necesare pentru terminarea lucrarilor. Acestea se vor realiza pe etape, in functie de urgente.
Pe lista de prioritati, dupa finalizarea lucrarilor la cele 24 de scoli si gradinite, se afla Colegiul National „Emanuil Gojdu”, Colegiul Tehnic „Mihai Viteazul” si Liceul de Arta, lucrari care se estimeaza la 56 de miliarde. Gradinitele Nr. 1 si 60 si campusul scolar, ale caror lucrari se ridica la 80 de miliarde de lei vechi, mai au de asteptat, ele aflandu-se pe locul trei.

Ultimele pe lista prioritatilor se afla alte 23 de unitati scolare, ale caror lucrari de proiectare ating 47 de miliarde de lei.

Viceprimarul municipiului Oradea, Rozalia Biro, sustine ca, dupa alocarea fondurilor, lucrarile se vor face intr-un ritm alert. „Contractele de executie vor fi incheiate astfel incat sa se lucreze in doua schimburi, pentru ca ce nu se poate face in doua saptamani, in timpul vacantei, se va realiza in doua luni, dupa inceperea scolii”, a conchis Biro.