Ministrul Adomnitei nu crede ca cineva se opune cresterii vigilentei la Bacalaureat

Ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, a declarat ca acele camere de vederi amplasate pe holurile scolilor si in clasele in care se sustine examenul de Bacalaureat nu fac decat sa sporeasca vigilenta si ca nu crede ca cineva s-ar putea opune acestui lucru.
“Este o discutie care are loc in MEC, pentru ca noi nu ne gandim ca acesti copii care invata ar avea ceva de reprosat. Ei isi vad de lucrurile lor. Camerele video, cu care s-ar putea supraveghea atat salile de clasa pentru a vedea daca profesorul isi indeplineste datoria corect, cat si holurile, n-ar putea decat sa sporeasca vigilenta la examen. Or, eu nu cred ca cineva e impotriva sporirii vigilentei la examen. Altfel ar fi sa incurajam copiatul pe mai departe”, a sustinut ministrul.

Adomnitei a precizat ca Bucurestiul este in avangarda discutiei. “Nu este o decizie si nu cred ca se va lua o decizie imperativa din partea ministerului. Adica in fiecare clasa in care are loc sustinerea examenului de bacalaureat sa existe camera amplasata. In schimb, nu vom avea nimic impotriva si daca inspectoratele vor avea resursele si vor decide la nivel judetean sa amplaseze aceste camere. Noi nu vom opune”, a accentuat Cristian Adomnitei.

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a propus achizitionarea, pentru anul scolar 2008-2009, de sisteme de supraveghere video pentru toate liceele in care se va organiza examenul de bacalaureat.

Inspectorul general Stelian Fedorca a declarat ca ISMB a hotarat ca a doua sesiune a examenului de bacalaureat din acest an sa se desfasoare, in Bucuresti, in unitati de invatamant in care exista sisteme de supraveghere video in clase, pe holuri si la intrare.