La toate scolile din judetul Harghita au loc lucrari de reparatii si igienizari

Toate scolile harghitene se pregatesc pentru inceperea noului an de invatamant, lucrarile de reparatii curente si igienizari fiind in plina desfasurare. Seful Inspectoratului Scolar Harghita, Bondor Istvan, a declarat ca in toate scolile din judet se lucreaza intens si este convins ca pe 15 septembrie nu vor fi probleme.
Inspectoratul Scolar Harghita efectueaza, in aceasta perioada, o evaluare a situatiei autorizatiilor sanitare de functionare detinute de scoli, iar la sfarsitul lunii august vor incepe verificarile la fata locului.

Bondor Istvan si-a exprimat speranta ca in acest an numarul scolilor autorizate sanitar va fi mai mare cu 20 la suta decat anul trecut, mai ales ca in judet au sosit foarte multi bani pentru dotari.

Inspectorul scolar general a spus ca 20 de scoli din zone izolate au primit din partea Ministerului Educatiei aproximativ doua milioane de lei pentru dotari elementare. Este vorba de introducerea apei curente prin realizarea de foraje, de amenajarea unor toalete moderne si de realizarea unui sistem de canalizare.

“Este vorba de scoli din toate zonele judetului, unde nu a fost niciodata apa curenta si unde acum se lucreaza intens la acest lucru”, a spus Bondor Istvan.

Echipe mixte formate din reprezentanti ai Prefecturii Harghita, Inspectoratului Scolar, dar si ai Autoritatii de Sanatate Publica vor efectua ample controale, la sfarsitul lunii august, pentru a vedea cum sunt pregatite unitatile scolare pentru inceperea noului an de invatamant.