In judetul Valcea, editurile au intarziat livrarile de manuale scolare

Doar un sfert din manualele scolare noi, necesare unitatilor de invatamant din judetul Valcea, au sosit pana acum la Inspectoratul Scolar Judetean, insa conducerea institutiei spera ca situatia sa fie remediata in zilele urmatoare.
“Deficitul se manifesta la manualele scolare pentru clasele II-VIII, unde am primit necesarul din partea scolilor din judet si, pe baza acestuia, am contactat 39 de edituri, carora le-am lansat, din timp, comenzile de manuale pentru diferite materii”, a declarat purtatorul de cuvant al ISJ, Paul Dumitrescu.

Potrivit sursei citate, pana in prezent, doar 24,5% dintre manualele comandate au sosit in judet si se afla depozitate la inspectorat, insa conducerea acestei institutii are incredere ca toate editurile isi vor onora comenzile primite, pana cel tarziu pe 31 august.
“La 1 septembrie va incepe distribuirea manualelor catre toate scolile din judet si trebuie sa le avem pe toate”, a precizat purtatorul de cuvant.

Conform legii, elevii din invatamantul obligatoriu de stat isi primesc in mod gratuit manualele scolare pana in clasa a X-a, fie prin transmiterea lor de la absolventii din anul scolar precedent, fie prin inlocuirea celor deteriorate cu manuale noi sau retiparite.
Elevii din ultimele doua clase de liceu, a XI-a si a XII-a, isi procura toate manualele pe cont propriu.