Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti are o noua conducere

Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) si-a ales un nou Birou de Conducere format din noua membri – un presedinte si opt vicepresedinti pe domenii de activitate.
Presedinte a fost ales Cezar Haj din Iasi, iar secretar general – Catalin Apostol din Alba Iulia. Au mai fost alesi, de asemenea, sapte vicepresedinti si un cenzor. Biroul de Conducere este organul executiv al ANOSR care coordoneaza activitatea federatiei pentru anul 2008-2009.

Potrivit comunicatului, au fost votate licitarea organizarii proiectelor traditionale ANOSR si a strategiei nationale pentru 2008-2009. Proiectele traditionale ANOSR reprezinta evenimente anuale organizate de alianta in diferite centre universitare din tara. Cele cinci proiecte de traditie au fost preluate din punct de vedere organizatoric de catre organizatii studentesti din Sibiu, Iasi, Alba Iulia, Cluj, Baia Mare si Bucuresti.

Strategia nationala a ANOSR porneste de la doua obiective majore pe care federatia si le-a propus pentru mandatul urmator: consolidarea pozitiei studentilor ca parteneri egali de dialog la toate nivelurile decizionale din invatamantul superior si deschiderea catre Europa, prin pozitia de unic reprezentant al studentilor romani in Uniunea Europeana a Studentilor. Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania (ANOSR) s-a format in urma miscarilor studentesti din toamna anului 1999. ANOSR reuneste 56 de organizatii studentesti cu traditie din Romania, reprezentand astfel 500.000 de studenti la nivel national.