Peste 11.000 de elevi harghiteni vor primi rechizite gratuite

Peste 11.000 de elevi harghiteni vor primi rechizite gratuite din fonduri guvernamentale, in cadrul programului national de sprijinire a copiilor cu situatie materiala precara. Potrivit reprezentantilor Inspectoratului Scolar Judetean Harghita, suma alocata in acest scop judetului este de peste 270.000 de lei, iar rechizitele trebuie sa ajunga la elevi cel tarziu pe 1 septembrie.
Noutatea acestui an este aceea ca pachetele vor fi livrate direct scolilor care au elevi beneficiari ai programului si nu le centre de distributie, asa cum se facea pana acum.

Elevii vor primi patru tipuri de rechizite scolare, conform varstei, respective pachetele pentru clasa I, pentru clasele II-IV, pentru clasele V-VII si pentru clasa a VIII-a. Datele statistice arata ca cei mai multi beneficiari, adica aproximativ 4.600, sunt din clasele II-IV, urmati de cei din clasele V-VII, cu aproape 3.900 de pachete, precum si din clasele I si a VIII-a.

Potrivit prevederilor legale, conditia prevazuta pentru obtinerea unui astfel de ajutor este venitul mediu net pe membru de familie, care trebuie sa fie de maximum 50% din salariul de baza minim brut pe tara.