Presedintele AEACE solicita eliminarea probei orale de Limba romana

radulescu_gheorghe.jpgPresedintele Agentiei de Evaluarea si Asigurare a Calitatii in Educatie(AEACE), Gheorghe Radulescu, a sustinut, intr-o conferinta de presa, necesitatea eliminarii probei orale de Limba si literatura romana si a probei de Sport din cadrul examenului de bacalaureat si trecerea la examenul de bacalaureat de tip A, B, C.
“Avand in vedere criza prin care a trecut bacalaureatul din Romania in ultimii an se impune schimbarea rapida a acestui examen. Bacalaureatul de tip A pe filiera teoretica, B pe filiera tehnologica si C vocationala este o formula novatoare”, a explicat Radulescu.

Potrivit propunerilor presedintelui AEACE, presedintii de comisie ar trebui sa fie directori de licee si nu profesori universitari “care au interes” ca numarul studentilor sa fie unul mare si “care incurajeaza” copiatul la acest examen. “Daca presedintii de comisii ar fi directori de licee, acestia nu si-ar risca functia lasand copii sa copieze”, a spus Radulescu.

In opinia sa, bacalaureatul ar trebui sa fie compus din trei probe scrise si o proba orala la limba straina care sa fie notata cu admis sau respins. Totodata, conform declaratiilor presedintelui AEACE, cadrele didactice care supravegheaza examenul ar trebui sa urmeze cursuri speciale, iar, in cazul in care vor incuraja frauda, sa piarda titularizarea sau sa fie eliminati din invatamant.