Facultatea de Medicina Dentara din Iasi a fost evaluata de specialisti europeni

Facultatea de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Gr. T. Popa” din Iasi a fost evaluata, in perioada 10-12 septembrie, de catre o comisie de specialisti europeni.
Aceasta este prima facultate din Romania care este evaluata de catre Comisia Europeana de Educatie – Confederatia Internationala a Decanilor de Medicina Dentara de Expresie Franceza (CID-CDF).

“In evaluarea pe care am facut-o nu sunt puncte slabe, ci numai recomandari”, a declarat Bernard Pellat, presedintele CID-CDF. Prof. univ. dr. Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara, sustine ca evaluarea a fost facuta din punct de vedere al activitatii didactice, al cercetarii si asistentei medicale.

Potrivit decanului, acest moment de referinta in evolutia Facultatii de Medicina Dentara este echivalent cu alinierea acestei institutii, ca nivel academic, la facultatile europene, evaluate intr-o maniera similara de comisii ale organismului european CID-CDF.

“Evaluarea pe criterii obiective, prin identificarea punctelor forte versus puncte slabe, constituie un eveniment deosebit de important pentru recunoasterea internationala, certificand astfel pregatirea de nivel inalt al studentilor nostri”, a declarat decanul Facultatii de Medicina Dentara.