Sorin Oprescu promite ca Primaria Bucuresti va acorda atentie problemelor legate de invatamant

Primarul Capitalei Sorin Oprescu a declarat, la festivitatile de deschidere a noului an de invatamant de la Scoala generala nr.310, ca va acorda ”o atentie deosebita problemelor sociale legate de invatamant, educatie si conditii sanitare”.
Primarul a mai spus ca de foarte multi ani lucrurile sunt “lasate in parasire” si de autoritati, si de politicieni, si de persoanele direct implicate in rezolvarea acestor chestiuni. El a aratat ca ”pachetul de scoli va fi scos la licitatie”, dar a adaugat ca nimeni nu vine la aceste licitatii, ”pentru ca nu seamana nici cu asfaltul, nici cu bordurile”.

De asemenea, Oprescu a afirmat ca problemele sociale, precum invatamantul si sistemul sanitar, nu ar trebui sa fie tratate ca o chestiune de criza, in primele zile de scoala. “Chestiunile sociale nu trebuie tratate ca o chestiune de criza doar pe 15, 16 si 17 septembrie”, a explicat edilul sef, aratand ca Primaria Generala va acorda o atentie deosebita acestor probleme.

Dupa festivitate, Oprescu a facut un tur al scolii, intrand in cateva sali de clasa, unde a facut cunostinta cu elevii, carora le-a urat succes. Scoala generala nr.310 cu clasele I-VIII din sectorul 6 al Capitalei, care are 35 de cadre titulare, este inscrisa in programul de reabilitare al Bancii Europene de Investitii, insa cele patru licitatii de reabilitare nu au avut nici un rezultat.

Potrivit lui Oprescu, unitatea de invatamant, alaturi de alte 13 scoli din Capitala, este inclusa “intr-un pachet”, pentru care saptamana viitoare vor incepe procedurile de licitatie de urgenta. Dupa finalizarea procedurilor de licitatie, lucrarile vor incepe in luna noiembrie, durata executiei lucrarilor fiind de un an calendaristic.