Studentii ameninta ca vor incepe anul universitar cu greva

Presedintele Uniunii Nationale a Studentilor din Romania (UNSR), Gabriel Petrea, si presedintele Uniunii Studentilor din Romania, George Paduraru, au declarat dupa intalnirea cu ministrul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, Cristian Adomnitei, ca in cazul in care nu li se vor rezolva solicitarile anului universitar ”este foarte posibil” sa inceapa cu o greva studenteasca.
”In urma discutiei cu ministrul Educatiei, nu s-a gasit nicio rezolvare la probleme noastre. Domnul ministru ne-a trimis sa rezolvam problema la rectorate”, a spus presedintele UNSR, Gabriel Petrea. Acesta a afirmat ca, in cazul in care problemele studentilor nu vor fi rezolvate, vor solicita intalniri primului ministru Calin Popescu-Tariceanu si presedintelui Traian Basescu.

Totodata, studentii vor trimite Comisiei Europene o adresa prin care vor semnala ca “ministrul Educatiei, Cristian Adomnitei, nu are o strategie pe Educatie”. La randul sau, presedintele Uniunii Studentilor din Romania, George Paduraru, s-a declarat nemultumit dupa intalnirea cu Cristian Adomnitei.

“Ministrul ne-a raspuns la toate intrebarile ‘ca nu se poate, ca nu este de competenta ministerului’ si nu am rezolvat nimic concret”, a spus Paduraru.

Pe de alta parte, consilierul ministrului Educatiei Mihaela Suciu a declarat ca reprezentantii celor doua organizatii studentesti, prezente marti la intalnirea cu ministrul, “nu stiu ce ar trebui sa stie”. “Ar trebui sa citeasca Legea invatamantului. Ceea ce sustin acestia sunt atacuri nefondate la adresa ministerului, care acopera propria lor neputinta. Din nefericire acest lucru nu duce la un dialog constructiv”, a sustinut consilierul.

Potrivit acestuia, la intalnirea de marti, ministrul Adomnitei a trebuit sa le dea celor doi lideri ai studentilor “lectii” despre Legea invatamantului si autonomia universitara. “Ei vin la ministri sa ceara ceea ce ar trebui sa ceara universitatilor si rectoratelor. Acesti domni nu cunosc domeniul pe care ar trebui sa-l cunoasca. Ei, ca reprezentanti ai studentilor, nu cunosc lucruri minimale despre invatamantul superior”, a explicat Suciu, care a apreciat ca in realitate exista o “ruptura de comunicare” intre reprezentantii federatiilor studentesti si rectori.