S-a deschis Targul de Carte Scolara “Gaudeamus“

targ_carte.jpgElevi, profesori, parinti vor putea cumpara manuale si auxiliare, lucrari din bibliografia scolara, lectii interactive pe suport multimedia, materiale didactice si ghiduri de indrumare vizitand, in perioada 17-28 septembrie, cea de-a VI-a editie a Targului de carte scolara Gaudeamus.
Astfel, CD-uri in limbi straine pentru incepatori, povesti si jocuri interactive costa 10 lei, cea mai scumpa enciclopedie – “Marea Enciclopedie pentru elevi” – poate fi achizitionata la 103 lei, iar cea mai ieftina – Enciclopedia pentru copiii mici si bunici – la 28 de lei. Toata opera poetica a lui Eminescu se gaseste la aceasta editie a targului la pretul la 35 de lei. Romanele studiate in cursul scolii generale si la liceu pot fi cumparate la preturi cuprinse intre 6 si 10 lei.

La acest targ, editurile prezente in numar de peste 50 ofera reduceri intre 10 si 50%. Ca si celelalte evenimente derulate in acest an sub sigla Gaudeamus, targul se desfasoara sub semnul unei duble aniversari: 80 de ani de radiofonie romaneasca si 15 ani de la lansarea Programului lectura.

In cadrul targului va avea loc finala zonala pe Bucuresti a concursului national de lectura “Mircea Nedelciu”. La targ se va derula si in acest an proiectul “Cosul Targului” prin care se urmareste in principal colectarea de carti de la editurile participante si de la vizitatori in beneficiul unor biblioteci scolare din zonele rurale. In premiera, organizatorii si-au propus ca alaturi de carti sa colecteze si un fond de rechizite la inceput de an scolar, destinatia tuturor donatiilor fiind satul Sadau din judetul Suceava, grav afectat de inundatiile din vara.

“Am gandit Targul Gaudeamus ca pe un eveniment care sa provoace si sa ofere un context optim pentru un dialog profesional intre principalii actori ai pietei – editori, autori de manuale, profesori, inspectori, elevi, reprezentanti ai autoritatilor din domeniu”, a declarat, cu prilejul deschiderii targului presedintele director-general al Societatii Romane de Radiodifuziune, Maria Toghina. Aceasta a afirmat ca, intrucat suprafata targului a crescut cu 12%, se asteapta ca anul acesta si vanzarile sa creasca cu minim 10% fata de cele realizate pe parcursul editiei 2007 cand s-au cifrat la 300.000 de lei.

Prezent la deschidere, inspectorul general al Inspectoratului General al Municipiului Bucuresti, Stelian Fedorca, a sfatuit cadrele didactice sa cumpere material didactic de la acest targ intrucat acesta este “cel mai potrivit loc”. “Am cumparat cateva culegeri pentru clasa a III-a de Romana si Matematica intrucat avem multe concursuri anul acesta. Cei 100 de euro pentru material didactic oferit de Ministerul Educatiei sunt insuficienti, dar incercam sa facem fata”, a declarat invatatoarea Elena Baciu de la Scoala 79 din Bucuresti.

Targul poate fi vizitat de luni pana vineri intre orele 10,00 si 19,00, iar sambata si duminica intre orele 10,00 si 14,00, intrarea fiind libera.