Comunitatea germana din Arad nu doreste mutarea liceului A.M. Guttenbrunn

Comunitatea germana din municipiul Arad nu doreste mutarea in afara orasului a Liceului “Adam Muller Guttenbrunn” cu limba de predare germana, motiv pentru care Comitetul de sprijin al acestui liceu a solicitat o intrevedere cu prefectul judetului Arad, Gavril Popescu.

“Am constituit acest comitet din care fac parte elevi, parinti, locuitori ai cartierului Aradul Nou, tocmai pentru a ne putea exprima dezacordul fata de intentia Primariei municipiului Arad de a muta acest liceu de traditie in afara orasului”, a precizat Claudiu Cristea, consilierul local PNTCD, in debutul intalnirii cu prefectul Popescu.
Primul dintre motivele invocate de membrii Comitetului de sprijin este acela al amplasamentului ales de municipalitate, in apropierea fostei gropi de gunoi de langa Centura de nord-vest a Aradului. Un alt motiv invocat de membrii comitetului se refera la faptul ca, in conformitate cu proiectul noului liceu, numarul de clase se va reduce la aproape jumatate, fata de cele 42 de clase existente in prezent, urmand sa aiba doar 24.

In plus, dupa cum a sustinut prof. Michael Szellner, directorul scolii, Liceul German care a ajuns la 283 de ani, a fiintat in permanenta in mijlocul comunitatii germane din Arad, a deservit fosta comuna Aradul Nou, transformata in cartier, fiind indisolubil legat de destinul acestei zone.

La randul sau, prefectul Gavril Popescu le-a promis membrilor Comitetului de sprijin ca va trimite ministerului de resort o informare cu privire la nemultumirile celor implicati si, totodata, va verifica legalitatea hotararii luate de Consiliul Local Municipal in acest sens. “Voi acorda intreg sprijinul meu acestui comitet, insa trebuie avut in vedere si faptul ca, in aceasta situatie tensionata se poate ajunge chiar la pierderea finantarii din partea MECT pentru realizarea acestui campus scolar”, a precizat prefectul Gavril Popescu.

El a mai adaugat ca, atata vreme cat primaria nu mai vrea sa puna la dispozitie terenul dinspre comuna Zadareni, este pusa in pericol si construirea noului Spital Judetean.