Activitatea de cercetare se dovedeste o componenta importanta la Universitatea Babes-Bolyai

univ_bolyai_2008.jpgUniversitatea Babes-Bolyai din Cluj-Napoca ocupa unul dintre primele locuri in clasamentele nationale in ceea ce priveste activitatea de cercetare, iar la nivel international este una din universitatile reprezentative din Europa Centrala si de Est, situandu-se intre primele 800 de universitati ale lumii.

Potrivit rectorului Universitatii, prof. univ. dr. Andrei Marga, institutia de invatamant superior are ca scop al activitatii de cercetare asigurarea unui avantaj competitiv la nivel national, intr-un spectru larg de domenii.
“Prin cercetare se urmareste definirea Universitatii ca ‘World-Class Research University’, ceea ce va atrage studenti si resurse financiare suplimentare. (…) Cercetarea va contribui substantial la transformarea Universitatii intr-un actor activ in cultura si civilizatia nationala si europeana, dar si intr-o platforma de atragere a cercetatorilor de prestigiu, romani sau straini, din tara sau strainatate”, a afirmat Andrei Marga.

El a precizat ca Universitatea Babes-Bolyai va sprijini prioritar reintegrarea cercetatorilor romani de valoare din strainatate prin programele nationale sau internationale. Activitatea de cercetare stiintifica acopera trei componente – cercetarea fundamentala si aplicativa, generarea de produse si servicii prototip, precum si implementarea in mediul socio-economic a serviciilor si produselor inovative.