La Breaza va avea loc in luna octombrie Festivalul Polidor

Odata cu inceperea anului scolar, evenimentele educative sunt din ce in ce mai multe. Ele se adreseaza fie elevilor, fie profesorilor, fie elevilor si parintilor, sau elevilor si profesorilor. Avand un caracter educativ, proiectele educationale doresc sa-i tina pe elevi “captivi” in lumea educatiei si sa-i invete cat mai multe lucruri.

Acesta este si unul dintre scopurile Festivalului Polidor. Intitulat „Interferente”, evenimentul isi propune sa atraga in acest an cat mai multi participanti.
Festivalul va avea loc intre 16 si 18 octombrie, la Breaza. In cadrul festivalului se va organiza si un Concert Aniversar Paul Polidor – un sfert de secol de interferente internationale (1983 – 2008). De asemenea va fi organizat si concursul international “Paul Polidor” – Interferente Culturale, realizat de Fundatia “Paul Polidor”, in colaborare cu Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti.

In timp ce cadrele didactice vor putea participa la un simpozion stiintific international, elevii isi pot demonstra talentul artistic la concursul de interpretare. Acesta se va desfasura pe mai multe sectiuni: muzica, dans, cantec pentru prescolari si cantec pentru scolari.Elevii care nu stiu sa cante sau sa danseze pot participa la concursul de creatie literara, la cel de traduceri sau la competitia dedicata graficii si picturii. In cadrul evenimentului vor fi realizate si lansari de carte, expozitii, seri de dans, foc de tabara si excursii pe Valea Prahovei.

Festivalul Polidor – Interferente este un eveniment de talie internationala realizat sub patronaj UNESCO. Organizatorii evenimentului sunt Casa de Cultura “Ion Manolescu”, Fundatia “Paul Polidor” din Breaza si Clubul Unesco al Academiei de Interferente Internationale “Paul Polidor”. Mai multe detalii despre acest festival puteti afla la adresa de email paul.polidor@yahoo.com.