Simpozion National la Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iasi

lic_cantemir_iasi.jpgLiceul Teoretic “Dimitrie Cantemir” Iasi sarbatoreste in perioada urmatoare zilele “de nastere” ale scolii. Cu aceasta ocazie, atat profesorii cat si elevii au pregatit tot felul de activitati cu caracter educativ.

Printre acestea va avea loc si Simpozionul National “Dimitrie Cantemir si vocatia europeana a gandirii romanesti”, cu participare internationala. Lucrarile simpozionului vor avea loc pe 25 octombrie, la Liceul Teoretic “Dimitrie Cantemir”.

Lucrarile simpozionului vor fi structurate pe trei sectiuni: “Glife si hieroglife”, “Descriptio Mundi” si “Sacrosanta Scientia”.

Nici concursurile scolare nu vor lipsi din cadrul zilelor scolii. Astfel elevii pot participa la Concursul Scolar Interdisciplinar International “Urmasii Principelui Cantemir”. Concursul este organizat in parteneriat cu Inspectoratul Scolar al Judetului Iasi, Casa Corpului Didactic Iasi, Primaria Municipiului Iasi, Universitatea “Al. I. Cuza” Iasi, Complexul National Muzeal “Moldova” Iasi, Muzeul de Istorie Naturala Iasi si Biblioteca Judeteana “Gheroghe Asachi” Iasi.

Profesorii si elevii care vor sa participe la simpozion trebuie sa achite o suma de bani: in timp ce cadrele didactice trebuie sa plateasca 50 de lei pe lucrare, elevii sunt nevoiti sa dea doar 15 lei, sumele fiind destiante editarii comunicarilor intr-un volum cu ISBN. De asemenea, atat elevii cat si profesorii trebuie sa isi achite transportul si cazarea.

Cei care doresc sa se inscrie la acest simpozion trebuie sa trimitat taxa de participara pana pe 15 octombrie. Mai multe informatii puteti afla de la profesorii organizatori, la adresele de email emma_21aug@yahoo.com sau liliecomod@yahoo.com.