A inceput o noua editie a Targului Educational Bucuresti

targ_educational.jpgPrefectul Municipiului Bucuresti Ion Tincu si inspectorul general Stelian Fedorca au taiat, pe 8 octombrie, panglica inaugurala a celei de-a patra editii a Targului Educational Bucuresti, care se desfasoara in perioada 8-10 octombrie, la Sala Polivalenta din Bucuresti si care reuneste 36 de firme si edituri ce expun material didactic, table interactive, soft educational, mobilier scolar.

“Incurajam astfel de evenimente pentru ca suntem constienti ca mijloacele moderne de educatie audio-vizuala si nu numai constituie modul in care copiii inteleg informatia. Faptul ca targul este la a patra editie dovedeste ca atractivitatea si valorificarea materialelor expuse dau o nota de perenitate”, a spus prefectul de Bucuresti, Ion Tincu.

Acesta a afirmat ca prefectura va incerca sa gaseasca mai multe evenimente in care “componenta educationala” sa fie prezenta, adaugand ca in prezent este mult mai usor sa inveti. Inspectorul general Stelian Fedorca i-a indemnat pe directori sa vina si sa caute material didactic, nu doar sa astepte sa primeasca. “Vreau sa incurajez directorii sa stranga informatii pentru a se duce cu o paleta larga de propuneri la consiliile scolilor pe care le conduc. Daca acest lucruri nu sunt prinse in proiectul de buget la unitatilor scolare pentru anul viitor, nu vor exista fonduri din care sa se cumpere material didactic sau mobilier scolar”, a explicat Fedorca. In opinia sa, elevii invata mult mai usor cu ajutorul softurilor educationale, intrucat ei sunt atrasi foarte mult de partea vizuala.

Targul International Bucuresti este organizat pe sectiuni – expozitia de mijloace si materiale didactice, table interactive, soft educational, oferte pentru profesori, mobilier scolar, carte educationala si conferinte si prezentari de produse didactice, concursuri cu premii, intalniri intre specialisti, cadre didactice, directori de scoli, parinti. Manifestarea este organizata de Expo 24, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti si Institutia Prefectului Municipiului Bucuresti.