Universitatea ieseana “Al. I. Cuza” are department pentru gradinte si scoli

iacob_luminita.jpgProf.univ.dr. Luminita Iacob, fostul prorector pentru probleme studentesti, este directorul unui departament al universitatii, ce se va ocupa de coordonarea invatamantului preuniversitar desfasurat sub tutela Universitatii “Alexandru Ioan Cuza” (UAIC).

Rectorul UAIC, prof. univ. dr. Vasile Isan, a declarat ca departamentul pentru invatamant preuniversitar a fost infiintat in urma cu o saptamana, avand rolul de a organiza si imbunatati activitatile de la gradinita si scoala Junior, cele doua institutii private de invatamant care apartin Universitatii “Alexandru Ioan Cuza”.

“Infiintam acest department nu intr-un efort de integrare pe vertical, ci din dorinta de a extinde si consolida reputatia universitatii si a extinde acest spirit educational in domeniul preuniversitar. Speram ca in viitor sa avem un sistem de invatamant preuniversitar sub coordonarea UAIC, realizat inclusiv prin parteneriate cu liceele de traditie din Iasi”, a spus rectorul UAIC.

Conform acestuia, conducerea universitatii iesene are intentii legate de implicarea scolii primare si a gradinitei in proiecte de schimburi europene, cum ar fi Comenius sau Erasmus. Centrul de Informare Profesionala, Orientare in Cariera si Plasament (CIPO) a implementat deja un proiect Leondaro, acum parte a programului Erasmus, prin care studenti de la Psihologie au realizat un stagiu de practica academica in scoli primare si gradinite din Europa. Poate fi randul scolii si gradinitei Junior sa primeasca studenti din strainatate.

La randul sau, Luminita Iacob, seful Departamentului de invatamant preuniversitar afirma ca se intentioneaza, de asemenea, realizarea unor acorduri de schimburi pentru cadrele didactice de la Gradinita si Scoala Junior, dezvoltarea unei baze materiale si chiar colaborarea cu Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei pentru ca lectiile sa poata fi inregistrate si apoi urmarite, ca material didactic, pentru studentii care doresc sa lucreze mai departe in invatamantul preuniversitar.

Scoala Junior, infiintata anul trecut de Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, gazduieste 51 de copii pentru primele trei clase. Pentru clasa I din anul academic viitor, 2009 – 2010, la scoala sunt deja primite 60 de cereri de inscriere. La scoala, copiii beneficiaza, pe langa activitatea didactica, de activitati optionale precum ore de sah, karate, dans, limba germana, muzica, informatica.