Ambasadorul Italiei a vizitat Universitatea din Oradea

univ_oradea_.jpgRectorul Universitatii din Oradea, Cornel Antal, a primit saptamana trecuta vizita ambasadorului Italiei la Bucuresti, Mario Cospito, care a declarat ca doreste sa se puna accent mai mare pe invatamantul in limba italiana de toate nivelurile.

“Bihorul este o regiune cu o comunitate italiana mare, motiv pentru care imi doresc sa se puna un accent mai mare pe invatamantul in limba italiana de toate nivelurile, universitar si preuniversitar, si voi face demersuri in acest sens”, a precizat ambasadorul Mario Cospito la intalnirea delegatiei italiene cu conducerea Universitatii.

Potrivit rectorului Antal, ambasadorul Mario Cospito, consulul general al Italiei la Timisoara, Manlio Giuffrida, si atasatul comercial al ambasadei italiene, Carmelo Barbera, au stabilit un prim contact cu Universitatea din Oradea in scopul cunoasterii institutiei si a oamenilor care o conduc. Intalnirea a inceput cu o scurta prezentare a institutiei si relatiilor de colaborare pe care Universitatea din Oradea le are cu mediul academic din tara si strainatate.

Ambasadorul s-a aratat impresionat de colaborarile pe care Universitatea Oradea a reusit sa le dezvolte cu universitati din strainatate, desi este o institutie de invatamant destul de tanara. Decanul Facultatii de Litere, prof.univ.dr. Ion Simut, alaturi de prorectorul pe relatii internationale si comunicare, prof.univ.dr. Barbu Stefanescu, si coordonatorul institutional pentru Programe Comunitare, prof.univ.dr. Ioan Horga, i-au asigurat pe invitati de intregul sprijin in dezvoltarea studiului de limba, cultura si civilizatie italiana la Universitatea din Oradea.