Eurodeputatul Dumitru Oprea va participa la Conferinta Internationala privind mobilitatea studentilor

oprea_dumitru.jpgEurodeputatul Dumitru Oprea, in calitate de membru al Comisiei pentru Cultura si Educatie din Parlamentul European, va participa la Conferinta Internationala privind mobilitatea studentilor din Sud-Estul Europei in conditiile Procesului Bologna, organizata de grupul politic al Partidului Popular European (Crestin-Democrat) si al Democratilor Europeni.
Conferinta se va desfasura, pe 21 noiembrie, la Zagreb, in Croatia.

In deschiderea Conferintei, va vorbi deputatul Doris Pack, in calitate de Presedinte a Delegatiei Parlamentului European in Relatia cu Tarile din Sud-Estul Europei. De asemenea, la dezbaterile conferintei va lua parte si Comisarul European pentru Educatie, Instruire, Cultura si Tineret, domnul Jan Figel.

Principalele teme discutate in cadrul Conferintei vor fi:

– viitoarele provocari ale educatiei ca instrument al democratiei;

– schimbul cultural si multilingvistic ca instrument pentru pace, democratie si stabilitate;

– pasii concreti in reforma invatamantului superior pentru tarile riverane Marii Mediteraniene si Adriatice;

– cum pot fi eliminate barierele din calea mobilitatilor studentilor din tarile riverane.

Conferinta ii are ca invitati pe Ministrii Educatiei din Albania, Bosnia-Hertegovina, Croatia, Franta, Grecia, Italia, Kosovo, Muntenegru, Republika Srpska, Serbia. La lucrari vor mai participa: Vicepresedintele Comisiei pentru Cultura si Educatie din Parlamentul European, Vicepresedintele Responsabil cu Politica de Vecinatate si Extindere pentru Sud-Estul Europei, Presedintele Asociatiei Europene pentru Asigurarea Calitatii in Invatamantul Superior (ANQA), Presedintele Tineretului din Partidul Popular European, Presedintele Studentilor Democrati Europeni.