Ordonanta privind programele de masterat va ramane in decizia urmatorului Legislativ

senat.jpgSenatul nu a reusit sa exprime pe 29 octombrie un vot decisiv in ceea ce priveste ordonanta de urgenta care permite anumitor universitati sa hotarasca asupra programelor de masterat.

Practic, senatorii nu au exprimat voturi suficiente nici pentru adoptarea unui proiect de lege pentru aprobarea OUG, nici pentru respingerea sa.

Presedintele de sedinta, Doru Ioan Taracila (PSD), a declarat ca o decizie ar urma sa se ia intr-o sedinta de plen ulterioara, care va avea loc probabil, in viitorul Legislativ. Proiectul de lege pentru aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 89/2008 pentru modificarea Legii invatamantului nr.84/1995 a fost deja respins de Camera Deputatilor, iar Comisia de invatamant din Senat a sustinut optiunea deputatilor.

Practic, conform ordonantei, institutiile de invatamant superior acreditate si evaluate cu calificativul “grad de incredere ridicat” de catre Agentia Romana de Asigurare a Calitatii in Invatamantul Superior pot decide, prin hotarare a Senatului, infiintarea, continutul si oportunitatea programelor de masterat cuprinse in domeniile stiintifice ale universitatii. OUG mai prevede ca institutiile de invatamant superior pot infiinta functia de presedinte al universitatii, cu atributii stabilite prin Carta universitatii.