Ministrul Cristian David a deschis lucrarile Colegiului National de Afaceri Interne

Pe 3 noiembrie au inceput lucrarile Colegiului National de Afaceri Interne, institutie de invatamant in cadrul Academiei de Politie “Al.I. Cuza”, care are ca obiect cercetarea si formarea continua a personalului MIRA in domeniul Afacerilor Interne.

Primul curs a fost deschis de ministrul internelor si reformei administrative, Cristian David, care a explicat si nevoia unei astfel de institutii in cadrul MIRA: “Exista deja o traditie ca personalul care isi proiecta o cariera in ministerul de interne sa urmeze cursurile Colegiului National de Aparare. Acestora le oferim acum aceasta alternativa, de pregatire pe un domeniu propriu al ministerului, respectiv Afacerile Interne”.

Principala componenta de studiu in cadrul Colegiului o va constitui pregatirea pentru integrarea in spatiul Schengen, iar aceasta initiativa destinata specializarii resursei umane este o continuare a demersurilor deja facute de catre MIRA in acest sens, alaturi de infiintarea anul trecut a Departamentului Schengen in structura centrala a Ministerului Internelor si Reformei Administrative.

In primul modul s-au inscris 50 de cursanti din cadrul structurilor MIRA, insa Colegiul este deschis participarii si reprezentantilor societatii civile, mass-media, oamenilor de afaceri sau politicienilor in modulele viitoare, dar pe o componenta de pregatire generala care sa-i familiarizeze cu notiunile de baza si problematica Schengen, care trebuie tratata nu numai din punct de vedere politienesc, dar si din perspectiva economica si sociala.

“Imi doresc ca acest Colegiu sa nu ramana numai o initiativa a mandatului meu, ci sa devina in scurt timp o traditie”, a declarat ministrul Cristian David la deschiderea primului curs.