Primul studiu adresat absolventilor Universitatii ”Alexandru Ioan Cuza” din Iasi

Fundatia Alumni-Univ. “Al.I.Cuza” din Iasi efectueaza un sondaj de opinie in legatura cu perceptiile fostilor studenti ai Universitatii noastre privind piata muncii in care sunt angrenati.

Studiul isi propune sa identifice principalele tendinte, dar si dificultati cu privire la angajarea absolventilor Universitatii “Al. I. Cuza” Iasi, precum si realizarea unei baze de date cat mai detaliata cu acestia.

Sondajul se va desfasura pe perioada a trei luni; studiul va fi realizat periodic, pentru a determina evolutia absolventilor pe piata muncii. Datele culese vor sta la baza realizarii unor programe speciale de facilitare a accesului la locuri de munca, fie prin organizarea unor targuri de job-uri, fie prin contactarea directa a unor firme de anumite profiluri.

In mediul on-line, chestionarul va fi promovat mai ales cu sprijinul blogger-ilor, atat din Iasi, cat si din restul tarii. Bloggerii carora le place ideea pot afisa, pe site-ul propriu, un banner ce trimite direct spre pagina de completare a chestionarului. Codul pentru afisarea bannerelui este disponibil pe http://alumnicuza.org/.