Universitatea Petrol-Gaze Ploiesti aniverseaza 60 de ani

univ_petrol_ploiesti.jpgUniversitatea Petrol-Gaze din Ploiesti a aniversat, pe 6 noiembrie, intr-o sedinta festiva, 60 de ani de existenta, in prezenta reprezentantilor Ministerului Educatiei, a fostilor rectori ai universitatii, a autoritatilor judetene si locale, precum si a sute de studenti.

Printre invitati s-a numarat si fostul ministru al Educatiei, social-democratul Ecaterina Andronescu. Rectorul UPG Ploiesti, Vlad Ulmanu, a acordat, cu acest prilej, invitatilor diplome si plachete aniversare, la randul sau primind o diploma de excelenta din partea primarului Andrei Volosevici.

In alocutiunile sustinute de invitati a fost evocat istoricul universitatii si unicitatea acesteia. Secretarul de stat in MECT, Remus Pricopie, prezent la manifestare, a tinut sa impartasesca celor prezenti primul contact pe care l-a avut cu cadrele universitatii, la varsta de 15 ani, cand tatal sau l-a trimis la un prieten, la UPG, sa ii verifice cunostintele de chimie inaintea unei olimpiade.

Ceilalti vorbitori au apreciat rezultatele de exceptie obtinute de aceasta universitate unde sunt pregatiti specialisti in domeniul petrolier care sunt recunoscuti in intreaga lume. In prezent, universitatea are in subordine cinci facultati si peste 12.000 de studenti, masteranzi si doctoranzi.

Universitatea “Petrol-Gaze” s-a infiintat in 1948, sub denumirea de “Institutul de Petrol si Gaze” Bucuresti si a fost mutata la Ploiesti 20 de ani mai tarziu. Prin infiintarea acestei institutii de invatamant superior s-a dorit sa se pregateasca specialisti cu studii superioare pentru principalele ramuri ale industriei de petrol si gaze. De asemenea, trebuie mentionat si faptul ca specialistii pregatiti la UPG Ploiesti, in decursul timpului, au lucrat si condus practic toata industria de petrol si gaze din tara.