Colegiul “Petru Rares” din Suceava se implica in cooperarea educationala transfrontaliera

col_rares_suceava.jpgColegiul National “Petru Rares” din Suceava deruleaza, in prezent, proiectul “Punte educationala in Bucovina”, finantat de Uniunea Europeana prin Programul PHARE CBC 2006, in colaborare cu structurile de invatamant din Regiunea ucraineana Cernauti.

Potrivit managerului de proiect, Laura Salciuc, in cadrul actiunilor acestui program se doreste realizarea de schimburi informationale in ceea ce priveste sistemul de invatamant si de bune practici, in vederea intensificarii capacitatii institutiilor si autoritatilor locale de a dezvolta si implementa proiecte comune in domeniul educational si social din zona transfrontaliera.

Totodata, Laura Salciuc a spus ca proiectul “Punte educationala in Bucovina” va incuraja contactele dintre structurile de invatamant din Suceava si Cernauti, avand in vedere ca educatia reprezinta una dintre componentele cele mai importante din societatea noastra. “Prin activitatile derulate va fi incurajat parteneriatul intre diverse institutii locale din judetul Suceava si regiunea Cernauti si va fi imbunatatit accesul la informatii. Se doreste astfel realizarea unui transfer de know-how la nivelul celor doua sisteme de invatamant, din Romania si Ucraina”, a spus Laura Salciuc.