Elevi ai Liceului “George Enescu” din Bucuresti au fost premiati in Italia

lic_muzica_buc.jpgTrei elevi de la Liceul de Muzica “George Enescu” din Bucuresti– Mircea Alexandru Dumitrescu, Elisa Mitrofan si Daniela Ioana Tudor – au castigat trei premii I la cea de-a XVI-a editie a concursului international de muzica instrumentala ”Cortemilia – Premio Vittoria Caffa Righetti”.

Romania a fost reprezentata anul acesta pentru a prima data la acest prestigios eveniment, desfasurat in Italia la sfarsitul lunii octombrie, care reuneste tineri talentati.
Tinerii romani au castigat alaturi de aprecierea juriului, format din mari nume ale muzicii internationale ca Pietro Borgonovo, Lidia Beccaria, Luigi Giachino, Giulio Laguzzi, Marc Sole-Leris, Marlaena Kessick, multe premii: trei premii I, dintre care doua absolute, si cate un premiul II si III. In concurs s-au inscris 139 de tineri artisti provenind din Letonia, Germania, Rusia, Japonia, Rusia, Coreea, Romania si Italia. Special pentru tinerii romani au fost organizate doua recitaluri la Santa Marguerita, in apropierea cunoscutei statiuni Porto Fino, si unul in Camogli, in cadrul unui festival destinat restaurarii Oratoriului Santa Caterina, un edificiu cultural si istoric.

Cei cinci elevi, pregatiti de profesoara Olivia Papa si acompaniati de corepetitorul Ilea Smaranda, se pregatesc pentru ca la sfarsitul lunii noiembrie sa plece la Hamburg (Germania) unde vor sustine un concert cu ocazia Zilei Nationale a Romaniei, eveniment organizat de consulatul onorific roman. Participarea la concurs a fost posibila datorita sprijinului acordat de Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei.