Seminar international organizat de ISJ Iasi

In zilele de 20 si 21 noiembrie, Inspectoratul Scolar Judetean Iasi organizeaza seminarul “Invatarea in cadrul familiei si cetatenia activa”, la care si-au anuntat participarea si invitati straini.

Manifestarea face parte din programul european de traininguri privind educarea adultilor Grundtvig EFLN (European Family Learning Network).

Intregul proiect a fost implementat si cofinantat in 11 tari europene, printre care si Romania. Intreaga manifestare presupune schimb de resurse umane, materiale didactice si cunostinte non-formale pe care participantii la seminar le vor putea implementa in cadrul comunitatilor locale privind activitati de invatare in familie.

Evenimentul este organizat de Fundatia EuroEd din Iasi, in colaborare cu ISJ si reprezinta o noutate ca tip de actiune la noi in tara in contextul punerii unui accent cat mai mare a Uniunii Europene pe educarea persoanelor implicate in procesul educational dincolo de activitatile didactice din scoli. Invitatii straini vor avea ocazia sa ofere participantilor informatii despre educatia in familie, dar si incurajarea implicarii constante si active a cetateanului roman in problemele ce tin de legatura educationala intre scoala si familie.