ISMB a lansat un sistem de monitorizare a locurilor in gradinite

Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a lansat oficial, pe 24 noiembrie, un program informatic care sa monitorizeze situatia locurilor in gradinite, a anuntat inspectorul general adjunct Sergiu Moga.

Inspectorul a precizat ca sistemul se va imbunatati periodic, urmand ca in cel mult doua luni ISMB sa poata cunoaste exact cati copii sunt inscrisi in gradinite, cati copii sunt in fiecare grupa si mai ales daca un copil a fost inscris, simultan, in mai multe gradinite.

“Conducerea inspectoratului scolar a realizat prin serviciul de informatizare o aplicatie informatica privind centralizarea datelor referitoare la copiii inscrisi in gradinitele de stat din Municipiul Bucuresti. Acest demers, intitulat simbolic ‘Gradinite’ este acela de a avea in permanenta o imagine clara si completa asupra efectivelor scolare din unitatile de invatamant si monitorizarea inscrierilor in gradinite”, a spus inspectorul.

Aplicatia informatica de centralizare a datelor copiilor cuprinsi in gradinitele de stat urmareste, totodata, realizarea unui studiu privind oportunitatea si utilitatea constructiei de noi gradinite in unele zone din Municipiul Bucuresti, pornind de la capacitatea redusa de cuprindere a gradinitelor.

In ultimii ani, deficitul locurilor in gradinite a crescut foarte mult, pentru anul scolar 2008-2009 fiind de 12.504. Potrivit statisticilor ISMB, in Capitala au fost recenzati 58.708 copii cu varste intre 3-6 ani. Planul de scolarizare, aprobat pentru invatamantul prescolar, este de 26.200 locuri pentru cele 180 gradinite din municipiul Bucuresti, din care, 148 cu personalitate juridica si 32 care functioneaza pe langa alte unitati de invatamant.

Totodata, in Bucuresti functioneaza 119 gradinite particulare. La inceputul anului scolar 2008-2009 au fost date in folosinta in sectorul 3, sase gradinite noi si doua extinderi, in total 1.100 locuri. Totodata, in sectorul 2, sunt in constructie 14 noi gradinite. In sectorul 1 exista un deficit de 884 de locuri la gradinite, in sectorul 2 deficitul este de 2.638 de locuri, in sectorul 3 – 2.152, in sectorul 4 – 2.174, in sectorul 5 – 1.916, iar in sectorul 6 – 3.840. Cartierele bucurestene cu cele mai mari probleme privind numarul de locuri in gradinite sunt Militari, Drumul Taberei, Aparatorii Patriei – Berceni, Tineretului, Tunari, Obor, Iancului, Dorobanti, Floreasca, Panduri, “13 septembrie”.