Patriarhul Daniel a devenit Doctor Honoris Causa al doua universitati aradene

daniel_ardelean.jpgPrea Fericitului Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, i-a fost conferit, pe 6 decembrie, titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii de Vest “Vasile Goldis” (UVVG) din Arad, dupa ce, cu o zi inainte, primise aceeasi inalta distinctie din partea Universitatii “Aurel Vlaicu” din Arad.

Aflat la Arad pentru a lua parte la slujba de sfintire a noii Catedrale Episcopale Ortodoxe cu hramul ‘Sfanta Treime’, prima catedrala episcopala construita in Romania dupa decembrie 1989, PF Daniel a acceptat invitatia rectorului UVVG, prof. univ. dr. Aurel Ardelean, de a-i fi conferit titlul de Doctor Honoris Causa al universitatii aradene.

La eveniment au luat parte, alaturi de cadre didactice si studenti ai universitatii, reprezentanti ai autoritatilor locale si centrale, precum si cativa inalti ierarhi, intre care IPS Teofan, mitropolitul Moldovei si Bucovinei, IPS Laurentiu, mitropolitul Ardealului; IPS Andrei, arhiepiscop de Alba Iulia, PS Sofronie, episcop de Oradea, PS Siluan, episcop al romanilor din Ungaria si PS Luchian, episcop de Caransebes.

Dupa ce i-a urat bun venit Prea Fericitului Daniel, rectorul Aurel Ardelean a facut o scurta prezentare a universitatii aradene, vorbind despre legatura pe care aceasta o are cu Biserica Ortodoxa Romana. Dupa care, PS Timotei, episcopul Aradului, Halmagiului, Ienopolei si Hunedoarei, a rostit “Laudatio”, facand o scurta prezentare a biografiei Patriarhului Daniel, dupa care a vorbit despre preocuparile acestuia in domeniul teologiei, precum si depre cele in domeniul propovaduirii invatamintelor crestine prin intermediul Editurii “Trinitas”, a postului de radio si a celui de televiziune cu acelasi nume, toate functionand sub obladuirea Patriarhiei.

Multumind pentru onoarea ce i s-a facut prin decernarea acestui titlu, Patriarhul Daniel a avut cuvinte de apreciere pentru realizarile UVVG Arad, dupa care a prezentat dizertatia cu titlul ‘Misiune prin imagine si cuvant. Televiziunea Trinitas a Patriarhiei Romane’, pregatita special pentru acest prilej.

Pe 4 decembrie, Patriarhului Bisericii Ortodoxe Romane, Daniel, i-a fost conferit titlul de Doctor Honoris Causa al Universitatii “Aurel Vlaicu” din Arad, din partea rectorului, prof. univ. dr. Lizica Mihut.