Singura scoala pentru elevi cu cerinte speciale din Salaj va fi desfiintata

sc_arte-meserii_zalau.jpgScoala de Arte si Meserii “Mesesul” din Zalau, singura unitate de invatamant din judet care scolarizeaza la nivel de scoala profesionala copii cu cerinte speciale, nu va mai functiona incepand cu anul scolar 2009-2010.

Potrivit lui Ioan Abrudan, inspector general scolar in cadrul Inspectoratului Scolar al Judetului Salaj, Consiliul Judetean Salaj, administrator al unitatii respective, nu si-a mai dat acordul pentru continuarea procesului de invatamant la scoala “Mesesul”, datorita numarului redus de elevi si cheltuielor de intretinere foarte mari.

“Consiliul Judetean nu ne-a mai dat avizul pentru continuarea invatamantului in cladirea actuala, urmand ca elevii sa fie scolarizati la Simleu Silvaniei, unde s-a facut o investitie importanta in Centrul de Educatie Incluziva si unde exista, in prezent, invatamant special doar de nivel gimnazial. De fapt, am fost avertizati de Consiliul Judetean, care de trei ani ne tot avertizeaza ca are alte intentii legate de cladirea respectiva”, a declarat Ioan Abrudan.

La Scoala de Arte si Meserii “Mesesul” din Zalau invata, actualmente, 43 de copii cu cerinte speciale si alti 16 la invatamantul de masa, acestia din urma nefiind afectati de desfiintarea scolii, deoarece sunt in an terminal. In Salaj, in anul scolar viitor vor mai fi desfiintate, din lipsa de elevi, alte trei scoli si o gradinita, toate din mediul rural. Este vorba de gradinita din localitatea Plesca si scolile cu clasele I-IV din localitatile Firminis, Brustur si Hurez.