Festival international de teatru liceal in limba germana Bucuresti

Elevii de la liceele cu predare in limba germana si trupele de teatru de tineret din tara si din strainatate se pot inscrie, pana pe 1 februarie, la cea de a zecea editie a Festivalului International de teatru liceal in limba germana, ce va avea loc in perioada 30 aprilie – 4 mai, la Timisoara.

Coordonatorul artistic al evenimentului, Isolde Cobet, a afirmat ca festivalul le ofera tinerilor vorbitori de limba germana din diverse tari posibilitatea de a prezenta propriul spectacol unui public experimentat, dar si de a viziona productiile celorlalte trupe participante.

De asemenea, in cadrul festivalului se vor organiza workshop-uri pentru toti participantii pe teme precum: actorie, vorbire scenica, improvizatie si scenariu.

De-a lungul anilor, la acest eveniment multicultural au luat parte numerosi tineri din spatiul german, din Romania si din alte tari europene. Festivalul va fi organizat de Teatrul German de Stat din Timisoara si de Liceul Teoretic ‘Nikolaus Lenau’, a adaugat Isolde Cobet.