Profesorii pensionari din Suceava refuza plata cu ora

Aproximativ o suta de cadre didactice pensionare din judetul Suceava intra sub incidenta ordonantei de urgenta aprobata, recent, de Guvern potrivit careia nu vor mai primi salariu, urmand sa intre in sistemul de plata cu ora, ar putea fi inlocuiti cu personal suplinitor necalificat.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Suceava, Petru Carcalete, a declarat ca toti acesti pensionari isi continuau activitatea din cauza unei lipse acute de personal calificat, iar in noile conditii, cel mai probabil, vor renunta preferand pensia, fapt ce ar crea probleme in ceea ce priveste calitatea actului educativ.

In opinia lui Carcalete, masura aceasta ar trebui analizata si din punct de vedere al consecintelor pe care le produce si daca poate fi aplicata in toate cazurile. Carcalete a spus ca, din informatiile pe care are, profesorii pensionari nu sunt interesati de plata cu ora, in aceasta situatie situatie urmand ca scolile sa ramana fara o parte din dascali.

Seful ISJ Suceava a precizat ca o situatie speciala se inregistreaza in zonele rurale izolate unde nici macar suplinitorii necalificati nu sunt interesati sa se angajeze.In judetul Suceava activeaza in prezent 99 de cadre didactice pensionare, cele mai multe in scolile din mediul rural.