Rectorul ASE sustine “reasezarea” taxelor

rosca-ion-gheorghe.jpgConducerea Academiei de Studii Economice doreste “reasezarea” taxelor pentru studentii care voi intra in anul I si nu pentru cei care isi continua studiile in anii II si III, sustine rectorul Ion Gheorghe Rosca, intr-un interviu postat pe site-ul universitatii.

“Ne gandim sa reasezam taxele scolare. Vom pastra principiul ca taxa este valabila pe un ciclu de pregatire. Daca vom modifica taxa, o vom face pentru studentii care intra in anul I si nu pentru cei care sunt in anii mai mari”, a spus rectorul, care a explicat ca alocatia de la buget si suma obtinuta din taxe pentru un student a fost mai mica decat costul procesului educational.

Ion Gheorghe Rosca a precizat ca marirea taxelor nu are legatura cu lucrarile de consolidare si reabilitare a cladirilor apartinand Academiei. “Banii din taxe se indreapta direct in cheltuielile de invatamant”, a subliniat rectorul.

Referindu-se la sesiunea de admitere din vara anului 2009, Rosca a declarat ca aceasta va fi asemanatoare cu cea de anul trecut. “Sesiunea din vara acestui an va fi asemanatoare cu cea din 2008. Se vor da examene la aceleasi discipline, cu acelasi continut. Programa fiecarei discipline va ramane neschimbata in acest an”, a dat asigurari rectorul ASE. Potrivit acestuia, in cazul in care se vor face modificari in procesul de admitere, acestea vor fi valabile din anul universitar 2010-2011.

In ceea ce priveste cursurile de masterat si doctorat, Rosca a spus ca sesiunea de admitere nu va mai avea loc in luna septembrie, ci in lunile iulie-august. Rectorul a subliniat ca unele dintre programele de masterat vor disparea incepand cu anul universitar viitor din cauza reducerii numarului de studenti. “Este foarte posibil ca unele programe sa nu isi mai desfasoare activitatea. Se poate umbla si la numarul lor intrucat este prea mare”, a aratat Rosca.