Camere video la Colegiul National “Avram Iancu” Campeni

camera_supraveghere.jpgUn colegiu din orasul Campeni a fost dotat cu un sistem de supraveghere video care include si trei camere cu infrarosu, destinate supravegherii unitatii scolare pe timp de noapte.

Atat in interiorul, cat si in exteriorul Colegiului National “Avram Iancu” Campeni, au fost montate camere video, in numar de 12, care dispun de senzori de miscare si trei camere cu infrarosu, in vederea cresterii gradului de siguranta a elevilor si, totodata, a patrimoniului scolii.

Intrarile si iesirile din unitatea de invatamant sunt monitorizate, accesul elevilor si al cadrelor didactice fiind efectuat pe baza unui sistem electronic, cei in cauza primind fiecare cate o cartela personalizata. Informatiile sunt stocate timp de zece zile, iar valoarea investitiei se ridica la 27.000 de lei. In judetul Alba exista doar cateva unitati scolare dotate cu sistem de supraveghere video, in general in orasul de resedinta, Alba Iulia. In anul scolar precedent, in unitatile scolare din judet au fost inregistrate doua cazuri de violenta, ambele la un colegiu tehnic din Alba Iulia. Un elev de clasa a IX-a a lovit un coleg, iar un altul de clasa a X-a a avut un limbaj agresiv si violent.