“Noul proiector lansat de Epson este gandit special pentru unitatile de invatamant”

decuseara_simona.jpg“Ii sfatuim pe cei care administreaza fonduri ale institutiilor de invatamant sa faca intotdeauna alegeri bazate pe echilibru calitate/pret cand este vorba de achizitii si sa nu ezite sa ceara sfatul unui specialist”, declara Simona Decuseara – National Sales and Marketing Manager Epson, intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru portalul www.EduManager.ro.

– Stimata doamna Decuseara, cat de importanta este dezvoltarea de produse specifice pentru domeniul invatamantului pentru compania Epson?

– Invatamantul este un domeniu aparte pentru Epson, compania noastra dezvoltand o gama larga de echipamente, create special pentru a satisface cerintele mediului educational. Fiecare dintre aceste produse este gandit sa aduca un plus de valoare lectiilor si sa simplifice munca profesorilor. Spre exemplu, proiectoarele Epson care se folosesc impreuna cu tablele interactive au sisteme de siguranta aditionale, precum si caracteristici tehnice care le fac usor de folosit, de la distante de proiectie foarte mici, asa cum este necesar intr-o sala de clasa. Si lucrul cel mai important, compania noastra este proprietara tehnologiei 3LCD, singura recunoscuta stiintific drept sanatoasa pentru ochii copiilor.

Epson produce, de asemenea, o varietate mare de modele de imprimante care pot fi folosite in cancelarii, laboratoare sau in salile de clasa pentru imprimarea materialelor didactice, a imaginilor sau a fotografiilor, cu costuri extrem de reduse.

– Cum ar putea fi rezolvata problema dotarii scolilor romanesti cu aparatura didactica moderna?

– Sistemul de invatamant din Romania este din ce in ce mai preocupat de o dotare moderna a institutiilor sale, situatie normala daca ne raportam la restul statelor europene. Cadrele didactice incep sa inteleaga tot mai mult ca metodele moderne de invatare sunt in avantajul lor si al copiilor, facand lectiile mai usor de sustinut, mai atractive si mult mai usor de asimilat. Cred ca ne aflam pe fagasul bun si, in timp, scolile din Romania vor creste foarte mult la acest capitol.

– Daca ati fi directorul unui liceu sau colegiu, ce strategie ati aplica pentru a gasi fondurile necesare pentru dotarea corespunzatoare cu aparatura didactica?

– Din experienta noastra, nu problema fondurilor este cea mai stringenta, ci aceea a unei judicioase alocari a acestora. Fara a face lobby brandului nostru, ii sfatuim pe cei care administreaza aceste fonduri sa faca intotdeauna alegeri bazate pe echilibru calitate/pret cand este vorba de achizitii si sa nu ezite sa ceara sfatul unui specialist. Pe de alta parte, se intampla uneori ca dotarile sa existe deja in scoli, dar echipamentele respective sa nu fie folosite din comoditate.

– Care sunt principalele noutati pe care Epson le aduce in 2009 in atentia sistemului de invatamant romanesc?

Epson inoveaza permanent in toate gamele sale de produse, iar aceea destinata educatiei nu face exceptie. Chiar luna aceasta am lansat un model de proiector pentru invatamant – EB-410We – care proiecteaza imagini clare, in culori naturale, de la distante foarte mici (nu are nevoie decat de 62 cm pentru proiectia unui ecran lat de 60 inci) pe ecran lat, compatibil cu tablele interactive. Proiectorul este extrem de silentios in timpul functionarii fiind, de asemenea, usor de instalat. Materialele educationale precum DVD-urile sau CD-urile cu muzica pot fi rulate si cu sunet datorita difuzorului de 10W incorporat. In plus, modelul este dotat si cu o serie de optiuni de securitate. Versiunea dedicata mediului educational, EB-410We, beneficiaza de securizare cu parola si este dotata cu insemne de avertizare. Echipamentul nu dispune de un ecran de control integrat, ceea ce il face inutilizabil in caz de furt.

– Puteti sa ne dati exemple de scoli cu care ati colaborat foarte bine in proiecte privind dotarea cu material didactic?

– Ar fi foarte multe daca ar trebui sa le enumeram. Proiectoarele noastre sunt deja in foarte multe scoli si vor mai ajunge si in altele, datorita interesului pe care acestea l-au aratat pentru produsele noastre, dar si gratie castigarii unei importante licitatii organizata de Ministerul Educatiei pentru dotarea sistemului de invatamant. Echipa noastra de specialisti sta oricand la dispozitia celor interesati cu informatii pertinente despre produse, astfel incat decizia de cumparare sa fie una avizata.

– De ce facilitati, precum suport tehnic sau garantie extinsa, se bucura unitatile scolare care achizitioneaza produse Epson?

– Partenerii brandului Epson asigura garantie si suport tehnic de cea mai inalta calitate pentru toate echipamentele noastre, la nivel national. In plus, la proiectoarele destinate educatiei, Epson ofera o garantie de 3 ani atat pentru echipament, cat si pentru lampa, instalare la sediul unitatilor scolare si training pentru cei care il vor folosi.

epson-eb-410w.jpg

Mai multe amanunte despre oferta de aparatura didactica oferita de Epson Romania se pot obtine accesand pagina web www.epson.ro, la adresa de e-mail info@epson.ro si la telefon 021/402.50.24.